Problemes familiars, que fa el terapeuta de família?

 

La família és un sistema complexa on hi ha implicats molts factors. Sovint ens trobem ficats enmig de situacions complicades que no sabem com resoldre i quina és la millor manera de gestionar. Les situacions de parella són habituals a la consulta, cada vegada de forma més temprana en la historia del a parella, però, què passa amb els problemes familiars? Sovint és tot el sistema familiar el que entra en conflicte, la família anomenada família extensa, són els familiars no directament relacionats, genera conflictes en el nucli familiar de gran tensió, els pares d’ell, els pares d’ella, cunyats, nebots, són familiars que podem estar implicant grans dificultats entre els fills i els pares d’un nucli familiar.

El Nadal, moment per poder gaudir d’àpats familiars i dies de festa per moltes famílies representa un obstacle important. En aquests moments com altres també que representen moments importants en la vida de les persones podem implicar grans dificultats que amb un abordatge del sistema familiar podem intentar resoldre de manera adequada aquestes situacions.

El terapeuta amb una visió neutre de la situació orientarà a cada persona del sistema sobre quina pot ser la millor actuació i que fer per poder trobar la millor solució.