Acollida de Famílies

Des de la UOTA considerem que l’acollida a familiars d’una persona afectada per un trastorn alimentari ha d’existir des del primer moment. El diagnòstic acostuma a ser un moment important que genera pors i incertesa en la família i en el propi pacient. És per això que l’acollida de familiars s’inicia junt amb el diagnòstic de la patología alimentaria.

De la mateixa manera, oferim suport familiar al llarg del tractament i durant tot el procés de rehabilitació de la persona afectada.

Creiem que la família ha de formar part del procés de la malaltia i també de la seva recuperació. Acollir a la família per a acompanyar-la en els primers moments i durant el curs del TCA ajuda a les pròpies famílies a afrontar el moment en el que es troba el seu familiar i a poder gestionar millor aquelles situacions vinculades a la malaltia.

Des de la UOTA creiem que la família és una peça clau en l’abordatge terapèutic del TCA, ja que son els familiars els qui conviuen a diari amb la malaltia i la realitat del seu patiment.